״קשובה״ - פודקאסט על חיבור עצמי,
הקשבה ואכילה רגשית

קשובה – זה כוח העל שלנו. ככל שאהיה קשובה, אצליח להיות מחוברת ולקבל החלטות מתוך מקום חזק, בהיר ועוצמתי. עם השנים התרחקנו מלהקשיב לעצמנו, והתחלנו יותר להקשיב לבחוץ – לתפריטים, לקלוריות, ול"עצות לחיים טובים" למיניהן… כשבעצם הכוח האמיתי והמוביל של חיינו נמצא פנימה, ואצלנו יש את התשובות להכל.
מפרק לפרק נדבר על היכולת להיות קשובה יותר ויותר לעצמי, לאזן את האזורים בחיים שלא מאוזנים לי בעזרת חיבור לכאבים שלי, למי שאני ולערכים שלי. נעסוק בהקשבה ככלי לריפוי יחסים עם האוכל, הכאבים, מערכות היחסים, והקשר החשוב ביותר – שלי עם עצמי.

02- לשחרר את עצמך מעצמך - בואי נדבר על אותנטיות

לכולנו איכפת מה אומרים עלינו. ברמה כזאת או אחרת. אנחנו נולדנו בחברה (ומזל) וזה הכי הגיוני שנרצה לדפוק חשבון, לרצות ולהתחבר. הבעיה שלפעמים ׳מה יגידו׳ משתלט עלינו ומכתיב את ההתנהלות היומיומית, אפילו בלי שנשים לב. מבחירות של מה כדאי להגיד בישיבה, איך לאכול מול אותה חברה וללבוש בגד מסוים גם כשאני מתה מחום. אז הפרק הנוכחי מוקדש לאותנטיות – ליכולת שלי להתחבר לעצמי, להיות טובה, בשבילי. נדבר על למה חשוב לחיות באותנטיות, איפה זה פוגע בי ואיך אני יכולה לאמץ התנהגויות מטיבות עבורי.

04- ירידה במשקל - חלק ראשון

אם את רוצה לרדת במשקל או חוששת לעלות – הפרק הזה בשבילך. מרבית הנשים שאני עובדת איתן מגיעות עם חששות מול המשקל ואפשר לחלק את זה (בגדול) ל-2: פחד לעלות במשקל ו/או פחד לא לרדת במשקל בעקבות אכילה קשובה. באני מאמין שלי, גם בתוך אכילה קשובה חשוב לתת מקום לקולות של הירידה במשקל אבל כמו שהאכילה היא קשובה, גם הרצון לרדת במשקל – צריך להגיע מתוך מקום קשוב. ועל זה בדיוק נדבר בפרק – על ירידה במשקל, על איך להיות קשובות לעצמנו ולא פחות חשוב – מתי הניסיון לרדת במשקל דווקא מעלה אותך במשקל ופוגע בך?

08- 8 טעויות שמשמרות אכילה רגשית

אם את מוצאת את עצמך בתקופות מסוימות ״על הגל״ אוכלת כמו שצריך ואז בגל אחר של אכילה רגשית – הפרק הזה בשבילך. אספתי בפרק לא מעט טעויות שחוזרות על עצמן אצל נשים, שרוצות לשנות ולשחרר את האכילה הרגשית ולמרות כל הידע התזונתי שיש להן – לא מצליחות. הסיבות הן מגוונות אבל מקורן בתבניות חשיבה ודפוסי התנהגות – שלא משתנים.

10 - הילדה הפנימית - לצלול לעצמי

איך המקומות של הילדה הפנימית מפעילים אותי ביום יום ואיך אני יכולה ללמוד להתחבר אליה, להקשיב לה ולהרגיש טוב יותר. הילדה הפנימית מתארת את המקום הרגשי. כשהיינו קטנות היינו מחוברות לרגשות שלנו, לא היה פער בין איך שהרגשנו למה שאמרנו, ביקשנו, התעצבנו… הכל מאוד משוחרר. וזה המקום הרגשי שכולנו נולדנו מחוברות אליו. אם אני חווה היום דפוסים לא בריאים שמופיעים בחיים שלי, כמו אכילה לא מאוזנת, התמכרויות, מערכות יחסים לא בריאות, חלקים ביום יום שלי שלא נעימים לי וחוזרים על עצמם ועוד חשוב להבין שהם נוצרים מתוך עולם רגשי לא מאוזן.
ועל זה אנחנו הולכות לדבר ולצלול בפרק 🙂

12 - ריצוי שמוביל לאכילה רגשית

אכילה רגשית ואישיות מרצה הולכות יחד, צמוד צמוד ולכן הקדשתי לזה פרק שלם! בפרק הקרוב אנחנו הולכות לחקור להבין את הקשר.

נבין למה אנחנו מרצות, מה בסיס והפחדים והמחשבות שגורמים לך לרצות,לאחר מכן נבין יחד איך זנ פוגע בך בכללי ולמה זה מייצר אכילה רגשית. וכמובן שבסוף נבין איך אפשר להיות פחות מרצה, ממקום מחובר ואוהב.

15 - קניות ואכילה רגשית

קניות פוגשות אותנו כל הזמן. אנחנו קונות את מוצרי המזון, מזמינות בגדים, מוצרי טיפוח, משלוחי אוכל ועוד. בפרק הקרוב נתעמק בשאלות הבאות: למה אנחנו קונות? מתי קניות מגיעות מתוך בורות רגשיים? באילו תנאים קניות גורמות לאכילה רגשית? ולסיכום – איך לייצר קנייה קשובה 🙂
בפרק הקרוב אני אצלול ליחסים הרגשיים שלנו מול קניות, כדרך נוספת לחקור את מערכת היחסים שלי עם עצמי וללמוד להקשיב לצרכים שלי.

18 - איך לשמור על תזונה קשובה גם כשעמוס ולחוץ?

מכירה את הימים שאין לך זמן ו/כוח לכלום? תקופות שהן מאתגרות יותר, מבחינה רגשית, מבחינה פרקטית כמו חופשת לידה, תקופת מבחנים, קבלה לעבודה חדשה, יציאה/ כניסה מזוגיות, משבר רגשי וכו׳..

הקלטתי את הפרק כדי שנבין איך להיות טובות וקשובות לעצמנו בתוך הזמנים האלו ולא להיכנס ללופ של אכילה לא מאוזנת אחריהם 🙂

21 - מה מונע ממך באמת לשחרר את האכילה הרגשית

ברגע שתזהי לעומק את המחסומים שמפריעים לך בתוך האכילה הרגשית, תוכלי לשחרר אותה. ולכן בפרק הקרוב דיברתי על הקשיים הכי הכי נפוצים שיש לנו בתוך התהליך לשחרור אכילה רגשית. כי כמה פעמים התחלנו תהליך, הייתה ״תקופה טובה״ מול האוכל אבל זה לא נשמר.

45 - הפרעת אכילה

בפרק דיברתי על מה שיאפשר לך להיות במקום בריא. לעשות היפוך להפרעת האכילה, ממקום שהיא מפריעה למקום שאת גדלה ומשילה אותה.