המאבק בספירת קלוריות ואכילה רגשית
אם מצאת את עצמך שואלת, "איך ארד במשקל אם אני לא סופרת קלוריות?" את לא לבד. נשים רבות מתמודדות עם אתגרי אכילה רגשית, במיוחד בסופי שבוע, ועם התחושה ש"חוקי המתמטיקה" של קלוריות לא באמת עובדים לאורך זמן.
אכילה רגשית בסופי שבוע
לאחרונה, דיברתי עם רוני מהממת שסיפרה לי על הדינמיקה החוזרת אצלה בימי שבת. למרות שהיא מתחילה את היום בצורה מסודרת, הרצון ל"פסטיבל" מול האוכל משתלט, ומוביל לנשנושים ואכילה שאינה מכוונת. התחושה הזו מתעצמת עד כאב בטן – תוצאה ישירה של אכילה מתוך פיצוי רגשי.
לתת מקום לרצון לפסטיבל מול האוכל
שאלתי אותה: מה אם ננסה לכבד את הרצון הזה מראש? אולי במקום להילחם בו, נעניק לו מקום? אחרי הכל, יום שבת שונה משאר ימי השבוע, אז אולי גם האכילה צריכה להיות יותר חופשית ומגוונת?
אבל איך ארד במשקל ככה?
היא שאלה, "אם אני אתן מקום לפסטיבל הזה, איך המשקל שלי ירד? הרי יש מתמטיקה ברורה." אבל האמת היא – אין מתמטיקה ברורה. המתמטיקה שאת הולכת איתה לא עובדת, וזו הסיבה שאת מוצאת את עצמך עם כאב בטן וכעס על עצמך בסופי שבוע.
להפוך אכילה רגשית לאכילה קשובה
ברגע שאת נותנת מקום לרצון לאכול בצורה חופשית ומגוונת, את מפסיקה להיאבק. לדוגמה, תוכלי ליהנות מפנקייק, חלה, או בורקס בכמות שמרגישה לך נעימה ומספקת. המפתח הוא לבחור מתוך קשב לעצמך, ולא מתוך תלות ב"חוקים חיצוניים" כמו קלוריות.
למה זה עובד?
כשאת מאפשרת לעצמך לאכול מתוך מודעות, בלי תחושת מחסור, את אוכלת פחות – לא מתוך מאבק, אלא מתוך הקשבה אמיתית. כך תוכלי להימנע מהכאב, הבאסה, והכעס של סופי השבוע ולגלות איזון אמיתי.
תני לעצמך הזדמנות למתמטיקה אחרת
המטרה אינה לרצות את המספרים אלא ללמוד להתחבר לעצמך. זהו תהליך שיכול לשנות את היחסים שלך עם אוכל – ואת היחסים שלך עם עצמך.
אז איך מתחילים?
במקום לנסות לשלוט על האכילה עם חוקים חיצוניים, תתחילי להקשיב פנימה. תזונה קשובה היא הדרך לעבור מאכילה רגשית לאכילה חופשית ונעימה, תוך יצירת שינוי אמיתי ומשמעותי.
רוצה לדעת עוד?
אנחנו כאן, בתזונה קשובה, כדי לעזור לך ללמוד להקשיב לעצמך וליצור שינוי שמתאים לך באמת.
מחכה לך בפודקאסט "קשובה" עם עוד תכנים מעניינים על אכילה רגשית ויציאה מהמעגל הזה.
